Посів ріпаку з сівалкою Horsch Focus

  • Посів ріпаку з сівалкою Horsch Focus

5-та частина щоденника технології вирощування Ріпаку від ПОЛЕТЕХНІКА.

Як нам вдалося досягти врожайності 35 ц/га? Усе завдяки посіву із сівалкою Horsch Focus, жодна інша сівалка не спроможна сіяти у тих умовах у яких може сіяти Хорш Фокус. Ми кажемо про умови нульової обробки ґрунту, та недостатнього зволоження, коли волога починається з 8 см.

Завдяки особливостям конструкції Horsch Focus ми можемо адресно вносити добрива, одночасно із посівом, на ту глибину яка нам потрібна: у нижній, середній, верхній горизонти. Також можемо одночасно вносити добрива у нижній та середній горизонти.

Завдяки технічним рішенням впровадженим на сівалці Фокус, у вас є можливість сіяти за умов недостатнього зволоження ґрунту, що є дуже актуально для Південно-Східних областей України.   

У нас в господарстві АФ «Батьківщина» ми получили цьогоріч врожайність 35ц/га озимого ріпаку, і в цілому 100% дружні та якісні сходи.

Також слід зауважити про технології захисту та розвитку рослин.
Для підтримки сходів озимого Ріпаку ми навесні 2019р використовували регулятори росту

Осінню при фазі 4-5 справжніх листів вносилися рост-регулятор Карамба Турбо(BASF) 1л/га. У фазу 10 листочків був проведений фунгіцидний захист препаратом Полігард КЕ(АХТ) в нормі 1,2л/га.

Навесні при висоті рослини 15-20см. Внесли ретардант Сетар(Syngenta) що спровокувало додаткове гілкування і захистили ріпак від хвороб, також захист провели при 50% цвітіння культури препаратом Альтерно(BASF), що привело до рівномірного дозрівання. Таким чином, ми запобігли розвитку хвороби стрючку.

Майже до кожної обробки нами додавалося добриво Бортрак(15% бор), від Yara, та різного механізму дії інсектициди, для боротьби з виявленими шкідниками.

Отже залишайтеся з нами, і ви дізнаєтеся від наших фахівців дуже багато корисної інформації що до вирощування рослин, та отримання високих врожаїв.
 

З любов’ю, компанія ПОЛЕТЕХНІКА.

Дивіться відео щоденник на каналі ПОЛЕТЕХНІКА за посиланням:

https://youtu.be/5FK7uo2H3b8